Kadınların Yapmaması Gereken 7 Hata

Copyright Dr. Burak Uzel

Copyright Dr. Burak Uzel

1. Kalmasın diye yemekleri bitirmek

Bu yazıyı okuyanlar arasında ikinci dünya savaşında ekmeğin karneyle alındığı zamanları görenlerin sayısı azdır, ancak israfla ilgili kulak çekilmelerine, Etiyopyadaki aç çocukların o son lokmaya muhtaç olduklarını dinleyenler çoğunluktadır. Bunun çözümü yeteni kendine pişir, geri kalanı da paylaş olmalı.

Allah kimseyi açlıkla ıslah etmesin, ki ben gerçekten açlıkla ıslah olan bir insanım, ancak İstanbul il sınırları içide bildiğim tek gerçek (sadece zihinsel değil) insanlar rejim yapanlar.

Sevgili yemek yapan veya evdeki hanımlara yemek yaptıran hanımlar, açlık şu an yok, kimseyi semirtmeyin; artık endüstriyel manipülasyonlarla semirtilip kesilen hayvanlara bile tahammülümüz yok.

Sonuç olarak artan yemekleri yemeyin; kedilere de vermeyin- onlar da sizin yüzünüzden obez oldu. Az alın, az yapın- fazlasını gerçekten ihtiyacı olanlara gönderin (nasıl bulursunuz bilmiyorum- bu konuda iyi anılarım yok).

2. Sigara içmek

Bir hekim olarak beylik lafları etmeyeceğim, ama sizleri can evinizden vuracağım: KIRIŞIRSINIZ; pörsümüş bir marul gibi BÜZÜLÜRSÜNÜZ. Kimse de sizi kurtaramaz. Erkekler zaten sizden önce öldüğü için fark edemiyorsunuz ama sigarayı emzik gibi içmekten doğan yüz hareketi dudaklardan gözlere doğru giden feci yarıklara neden oluyor. Sigara cildi acayip yaşlandırıyor: en az 100 yaş fazla gösteriyorsunuz. YAPMA!

3. Güneş kremsiz açık havaya çıkmak

Güneş dünyadaki yaşamın enerji kaynağı: ama her şeyin azı karar çoğu zarar diyen bizim atalarımız değil mi? Ortak akıl söylemiş bir kere… İnternete girin, hiç güneş görmemiş budist rahiple, çoğu zamanı güneşte geçen ve fakat güneşten korunmayan köylünün ciltlerindeki farklılıkları.

Siz siz olun, her zaman koruyucu kremi cildinize sürüp çıkın

4. Süper ucuz ayakkabı/çanta almak

Kaç kere söyledik biz çocuk sana
Bir türlü kulak asmadın lafımıza
Hadi bırak onları gel yanımıza
Gel gel gel Cartel’e gel

Ucuz etin yahnisi adlı parçayı bilen var değil mi? Sevgili hanımlar, erkekler ne kadar kolay manipüle edilebiliyor biliyorsunuz. Sizler de ayakkabı ve çantada benzersiniz… Yapmayın lütfen, bu kadar ucuzlarda zehirli madde olma olasılığı yüksek: https://burakuzel-md.com/2014/12/05/azo-boyalari/

5. Gebelikte aşırı kilo almak

Türkiye’de kadınlarda %40’lara varan obezite kadınlarda. Son yıllarda erkeklerde bu orana yaklaşmaya başladı. Kadınlar insanlığın ilerlemesinde temel taşı olduğuna göre nasıl bu obezite tuzağına düşüyor? En önemli nedenlerinden biri gebelikte alınan kilolar eğer ihtiyaçtan fazlaysa kalıyor. Hamilelik döneminizi mutlaka bir jinekolog nezaretinde geçirin. Diyetisyen de bu dönemde ihtiyacınız olan sağlık profesyonellerinden biri olabilir.

Ben doğal takılmak istiyorum diyenlere önerim, o elinizde tuttuğunuz cep telefonlarını bırakın, arabaya da binmeyin, kitap da okumayın- bunların hiçbirisi taş devrinde yoktu…

6. Düzenli egzersiz yapmamak

Taş devrinde olan ve ne yazık ki bizlere sirayet eden en gıcık mevzu: yürümek. Atalarımız ( Osmanlıdan çok çok önce) mağaralarda yaşarken, güneş doğduğu zaman yola koyulup börtü böcek yiyip karnını doyurmaya çalışırmış. Aslanlar bile 10 avından 1’ini yakaladığı düşünürse biz insanların hayvansal proteine (mangala) erişmemizin uzun bir süre son derece güç olduğunu görmemiz icap eder.

Sonuç olarak mağaradan çıkıp karnımızı doyurmak için çok yürümemiz (işte egzersiz dediğimiz bu) lazım

7. Stresle mücadele edememek:

Bunu sonra konuşacağız. Çoğunuz stresle mücadele etmeyi bilmiyorsunuz :)

Reklam

Kadınların Yapmaması Gereken 7 Hata için yorumlar kapalı

Filed under Akciğer Hastalıkları

Yorumlar kapatıldı.